Fabriekslampen | Filmspots | Brocante | Industrieel

 

Wijzen1

Toen ze herwaarts kwamen hadden ze goud, sieraden en mirre bij zich. Tenminste, als ik het goed onthouden heb. Geschiedenis leert ons dat grote en indrukwekkende beschavingen hebben bestaan in het Oosten, zoals het oude en enorme koninkrijk Babel, met Nebukadnezar als meest bekende heerser. Als wij terugkeren uit het oosten voelen wij ons altijd weer een heel stuk wijzer. Of het werkelijk zo is weet ik niet zeker, maar wel hebben we altijd weer nieuwe ontdekkingen van waarde bij ons.

 

Dus oostwaarts is voor ons een vaste routine, zodat we weer kunnen terugkeren met een lading waardevolle vintage items. Leuke ontdekkingsreizen zijn dit voor ons. Deze keer naar onze vriend Lucasz in Novy Sacz, Polen. Na een warm welkom en gastvrije overnachting, bracht  hij ons de volgende dag naar de speeltuin van zijn broer. Altans, voor mij was het een speeltuin. Een flinke grote nogwel, vol met industriële afdankers. Ik vond er bijzonder gekleurde blauwe en groene hanglampen, die ik in Tjechië en Slowakije nog niet ben tegengekomen. Het  lag er allemaal buiten in de wei. Er is wel een hoop werk aan, maar dat vind ik prima want restauratie werk ervaar ik zowiezo als prettig. Dan heb ik wat te doen op onze boerderij in Kolarovo.

 

Johnny B Goode.

Nee, dit gaat niet over de rock & roll song van Chuck Berry maar over een Hollander met die naam. We zijn naar hem toe gereden via Michalowske, dat dicht bij de grens van Oekraine ligt. Het enige vermeldenswaardige daarvan is, dat we romantisch hebben overnacht aan een groot meer bij deze plaats. Dus, iets meer over Johnny lijkt mij zinvoller. Hij woont al 18 jaar in Slowakije en verdiend er zijn brood met productie en verkoop van solide blokhutten. Steeds vaker komen er mensen de grens over vanuit Oekraine en bieden hun handel aan aan Johnny. Inmiddels heeft hij, op zijn landgoed, een paar schuren vol interessante items verzameld. Ik heb er met belangstelling en veel plezier rondgekeken en geluisterd naar de sappige verhalen van deze uitzonderlijke Hollander.

 

LocomotiefOpnieuw Hongarije.

We bezochten er een grondeigenaar (20ha). Met hem dwaalden we door de overgebleven oude fabriekshallen daar. Een bijzondere belevenis, dat is zeker. Hij bracht ons ook naar een oude locomotief op het terrein. Hij is te koop. Voor € 42.000 (en afleverkosten) bent u de man en regel ik het voor u. Lijkt me leuk om te doen. Ik heb hem gelijk op de website gezet, samen met de andere nieuw binnengekomen vintage items.

 

Deze link brengt u linea-recta naar de afdeling nieuw binnengekomen producten van Container Oost.

 

Wij blijven u op de hoogte houden.

 

Facebooktwittergoogle_plus