Fabriekslampen | Filmspots | Brocante | Industrieel

 

Amersfoort, 26-12-2013, Huib en Anneke Boersma

 

Op 8 november om 9.40 uur bevond zich het oog van de super tyfoon Haiyan (Locaal ‘Yolanda’) boven het Filipijnse eiland Cebu, waar Anneke en ik met enige regelmaat Sunshine Corner bezoeken, een liefdadigheids project dat straatkinderen opvangt om ze aan te passen op een nieuw bestaan in hun land. Eigenlijk vergelijkbaar met onze dagelijkse bezigheden in Nederland en Slowakije, waar wij eveneens op zoek zijn naar het realiseren van een beter bestaan voor waardevolle spullen die waren afgedankt.

 

10 November was de reisdatum op onze vliegtickets. Kon dat wel? Na contact met Sunshine Corner op Cebu bleek onze reis mogelijk. Wij gingen dus, maar wel met heel andere gedachten dan die we normaliter koesteren op deze trip. Konden wij daar verlichting brengen? Ik bedoel niet de verlichting waar wij ons in de zakelijke context van Container Oost mee bezig houden, dat mag duidelijk zijn.

 

Verlichting -Tyfoon FilipijnenGod zij dank bleek Sunshine Corner gespaard te zijn gebleven. Ons dagelijks werk bestond in deze periode hoofdzakelijk uit meewerken, meewerken samen het team van Sunshine Corner om verlichting te bieden aan de slachtoffers van deze orkaan in die omgeving, en dat waren er erg veel.

 

Het was een enerverende tijd, heel bijzonder en ontroerend om te zien hoe de straatkinderen van voorheen tot laat in de avond hulppakketten samenstelde voor mensen die niets meer hadden. De pakketten bestonden uit rijst, water en gedroogde vis. De daaropvolgende dag deelden wij ze dan uit in de rampgebieden.

 

Onze aanwezigheid daar was bijzonder zegenrijk voor veel mensen, maar zeker ook voor ons. Het verheugde ons dat media in de regio Amersfoort en vele (sport, zakelijke en sociale) vrienden van ons spontaan wilde meehelpen om de mensen in dit rampgebied te ondersteunen. Dit is gebleken uit spontane en grote vrijgevigheid waardoor een flink financieel budget binnen stroomde op de rekening van de stichting Sunshine Corner, die wordt geleid vanuit onze directe omgeving. De penningmeester, Dik van der Sluijs, is een Hooglander en, samen met zijn vrouw Paula, al jaren sterk betrokken bij Sunshine Corner. Zij benoemde ons inmiddels als ‘Ambassadeurs’ van de stichting.

 

Meer info vinden jullie op de website van Sunshine Corner, sunshinecorner.nl, onder rubriek: Noodhulp Filippijnen, met een verslag van de steunaktie voor wederopbouw die nog steeds loopt.

 

Jullie zullen begrijpen dat we voor Vintage verlichtingsprodukten even geen tijd hadden, maar, we zijn weer aan het werk hier. Onze recente ervaring met het brengen van verlichting op het  eiland Cebu leidde er wel toe dat we op dit moment bezig zijn om een blijvende en praktische sponsormogelijkheid aan te bieden op de website van Container Oost. Iedereen die onze aktie op Cebu reeds ondersteunde, willen wij hierbij heel hartelijk danken. Het is goed om goed te doen.

 

Inmiddels zijn we net terug van een trip naar het Oostblok en hebben een prachtige collectie fabriekslampen opgehaald en inmiddels klaar gemaakt voor gebruik. Onder de rubriek “Nieuw binnengekomen” kunt u alvast een greep uit de collectie zien.

 

Facebooktwittergoogle_plus