Fabriekslampen | Filmspots | Brocante | Industrieel

 

Een korte impressie van ons Londen bezoek.

 

 

 

Huib Boersma

April ’13. Een weekje op jacht naar vintage industrieel design aan de overzijde van ‘het kanaal’. Deze UK vintage tour was de moeite waard. Goede reis, prachtig weer en een paar mooie openlucht marktdagen voor een van de Container Oost dealers, een echte markt koopman. De laatste paar dagen werden doorgebracht in het groter London gebied. Met ‘Trein’, ‘Tube’ en Bus naar en door deze grote stad.

 

Huib had de smaak te pakken gekregen van de openluchtmarkt, waar wij Daan mochten ondersteunen. Toen hij een antiekmarkt geadverteerd zag, pakte hij onmiddelijk de ‘shuttle’ tussen de markt en ons rendezvous punt. Hij werd er beloond met de ontmoeting met Drew Pritchard, voor insiders een bekende vintage jager in Engeland, waar hij de ster is van een ook in Nedertland bekend televisie programma dat hem volgt op zijn jacht naar vintage waarde stukken. Een leuk gesprek en een zakelijk waardevolle relatie als gevolg daarvan.

 

Reisgezel Jaco ging zijnsweegs en ondernam een lange wandeling over Kings Road richting Chelsea. Niet bepaald de moeite waard, ontdekte hij. Het hoogtepunt bestond uit een ontmoeting met een charmante English senior lady, door de wol geverfd in de antiek en collectables markt in London. Een klasse dame, dat zeker. Bijzonder creatief, met een langdurig succesvolle antiques en vintage onderneming. Binnenkort gaat zij op wereld reis, een jaartje of voorgoed er tussenuit.

 

Fabriekslampen, filmspots, brocante en antiek.

We kwamen het er allemaal tegen in de meest uiteenlopende verschijningsvormen en composities. De kaarten zijn heel behoorlijk geschut. Dat is een conclusie die snel te trekken valt.

 

Facebooktwittergoogle_plus