Fabriekslampen | Filmspots | Brocante | Industrieel

 

 

Huib Boersma

 

Pole to Pole bv is een groothandel in bijzondere en geselecteerde interieur producten. Pole to Pole levert onder meer replica’s van populaire klassiek industriële verlihting. Container Oost houdt zich bezig met import en distributie van deze originele oude design lampen uit het Oostblok.

 

Dat beide bedrijven elkaar hebben opgezocht om mogelijke samenwerking te onderzoeken, is natuurlijk voor de hand liggend. Een eerste aanzet om te ontdekken hoe een gecombineerde presentatie van replica- en originele -lees: nieuwe en oude- producten kwam tot stand op de Interieur Vakbeurs die in September 2012 plaats vond in Nieuwegein.

 

Huib en Anneke Boersma van Container Oost zijn -dat kan gerust worden gezegd- visionairs. De oude fabriek- en kantoorlampen, mijnlampen, filmstudio spots en brocante items, zijn in de voormalige Sovjet Unie nog te vinden. Maar ook die bron zal te zijner tijd uitgeput raken. Dan is het begrijpelijk dat dit ondernemerspaar nu al geniet van hun bijdrage om dit originele, oude en mooie erfgoed, deze producten met bijzondere belevenissen achter de rug, te hebben gered voor komende generaties. Jazeker, generaties. Want deze items zijn nagenoeg onverslijtbare producten uit een periode van industriële vormgeving waar de befaamde Bauhaus design school een stevig stempel op heeft gedrukt.

 

Replica’s van dit moois hebben een populair prijskaartje, terwijl de originele producten zijn geprijsd op basis van vraag en beschikbaarheid. De afgelopen tijd toonde aan dat er veel liefhebbers van origineel bestaan.

 

Hierna een viertal vergrootbare beursfoto’s. De eerste toont de ondernemers met een kritisch oog op de hoek van de stand, voor een goed overzicht op de ruimte die de nieuwe producten toont en de ruimte met de oude industriële verlichting, waarop voor ons de focus ligt.

 

Facebooktwittergoogle_plus