Fabriekslampen | Filmspots | Brocante | Industrieel

 

Originele oude  fabriekslampen in frisse trendy kleuren. Een spannende combinatie, die het interieur een extra dimensie geeft. Bij Container Oost krijgen industriële erfstukken een tweede leven.

 

Ze zijn hip, trendy en passen helemaal in een eigentijds interieur, de stoere fabriekslampen en filmspots die bij Container Oost in opvallende RAL kleuren worden gespoten. Bij de meeste verlichtingszaken vind je fraaie kopieën van deze oude industrielampen, maar bij Container Oost weet je één ding zeker: je hebt hier te maken met authentieke exemplaren, die in oude fabriekshallen of filmindustrie al een hele geschiedenis hebben meegemaakt.

 

Dicht op het vuur

Huib en Anneke Boersma van Container Oost wonen een groot deel van het jaar in Slowakije. Daar raakten zij gefascineerd door het oude industriële erfgoed van het voormalige Oostblok. Ze stuitten op een schat aan oude industrielampen, filmspots en andere industriële voorwerpen en besloten die te restaureren en in Nederland te importeren. Het succes bleef niet uit: de prachtige, doorleefde erfstukken vinden in ons land gretig aftrek bij een groot publiek en de industriële items vormen op dit moment een ware rage. Dicht op het vuur als zij zitten, is het echtpaar Boersma in staat telkens weer verrassend mooie en originele exemplaren in Nederland aan te bieden.

 

Onverwacht effect

Om aan de wensen van de liefhebbers van een modern interieur tegemoet te komen, spuit Container Oost de authentieke lampen nu ook in een frisse RAL kleur. Dat levert een onverwacht speels effect op, waarmee leuke combinaties in het interieur mogelijk zijn. Doordat de lampen direct uit originele locaties afkomstig zijn en met hand- en vakwerk worden gerestaureerd, blijven zij hun authenticiteit behouden.

 

Industrielampen in trendy jasje

 

Unieke samenwerking

De werkplaats en winkel van Container Oost is gevestigd aan de Nijkerkerstraat in Amersfoort, in het pand van Zwaartafelen. Met dit bedrijf is een unieke samenwerking ontstaan. De oude fabriekslampen en filmspots passen perfect bij de robuuste tafels die hier op maat worden gemaakt voor liefhebbers van stoer.

 

Facebooktwittergoogle_plus