Fabriekslampen | Filmspots | Brocante | Industrieel

 

Huib Boersma

 

Spital Fields VintageAnneke en ik, de voltallige directie van familiebedrijf Container Oost dus, reisden via Duinkerken naar Dover, met onze SUV en aanhanger vol vintage fabriekslampen en filmspots, voor opnieuw een Vintage en Rariteiten avontuur in Engeland.

 

De eerste markt / fair waaraan we deelnamen werd gehouden in Kempton, Londen, een bekende en belangrijke plaats voor paarden liefhebbers vanwege de ‘races’ die daar worden gehouden.

 

Kempton vonden wij een uitermate gezellige markt en we hadden er mooi weer. Onze film- en theater spots scoorden direct goed.

 

Tevreden en vol verwachting ging de trip 200 km noordelijker naar de ‘Newark Vintage and Antiques market’. Dit is de grootste in Europa. Deze fair duurt twee dagen. Wij zoeken klassiek en vintage stukken. Wat je kan verwachten half oktober kregen we letterlijk om onze oren. Regen en harde wind speelden ons parten. En ja hoor. De showrekken, vol gehangen met zware fabriekslampen, werden omver geblazen en één ervan belande bij de buurman op zijn keurig gelakte antieke tafel.

 

Maar echt, de Engelsen die we hebben ontmoet waren ‘easy going’, hoffelijk en uiterst behulpzaam. Iedereen helpt elkaar en ondanks de weersomstandigheden en de minimale verkoop blijven ze geestig en optimistisch. Ik heb er gelukkig wel wat leuke opknap-lampen kunnen kopen. Maar het opknappen moet even wachten op Slowakije, want daar kunnen we ons volledig focussen op de restauratie van deze lampen.

 

Na 3 nachten in de auto slapen was het goed toeven bij een Engelse hospita. Wij hebben ons daar heerlijk kunnen ‘restaureren’ onder een fijne douche. Wat is dat toch een geweldige uitvinding. Zo eenvoudig en toch, zo comfortabel. Deze keer buitengewoon van genoten mag ik wel zeggen.

 

De laatste fair was in het hartje van Londen, genaamd Old Spitalfields. Hier wonen veel jonge mensen die zich bewegen in trendy kleding. Oude fabrieken worden daar hergebruikt -daar houden wij van- voor onder andere vintage markets, shops en lounge bars. De dag dat wij ‘acte de presence’ gaven in deze aparte indoor markt, werd een historische dag. Wij stonden daar tussen een over dosis aan creatief handwerk zoals kralen, armbanden, halskettingen en wat dies meer zij. Stel je onze xxl hanglampen en filmspots voor in het midden daarvan. Het leverde veel belangstelling en leuke gesprekken op. Dat, deze entourage en het feit dat we helemaal niets verkochten of konden inkopen voor onze handel, maakte deze dag uniek.

 

Na onze vintage en antiek expeditie was het weer lekker thuis komen in de showroom van Container Oost te Amersfoort.

 

Facebooktwittergoogle_plus