Fabriekslampen | Filmspots | Brocante | Industrieel

Fabriekslampen wachten op container

 

Op bijgaande foto is een collectie klassiek Slowaakse fabriekslampen te zien, persoonlijk geïnspecteerd door Huib Boersma en goedgekeurd voor Container Oost transport naar Nederland. Het Oostblok netwerk van Huib is dermate goed ingevoerd dat er bij elk werkbezoek van hem aan deze landen een grote verzameling klassiek industriële objecten ter keuring gereed staan. Zo ook deze keer.

 

De basis van Container Oost.

De verbindingen in voormalig Tsjecho-Slowakije werden lang geleden gelegd door wijlen Boersma senior. Zijn passie voor vechtsporten leidde hem naar vele landen, ook de toenmalige ‘gesloten’ landen in het Oostblok. Zijn internationale ervaring implementeerde hij in de sportschool die hij lang geleden in Amersfoort oprichtte en tot een van de bekendste judo scholen in Nederland maakte. Nadat ook Huib zich bekwaamd had in de judo sport, reisden zij veel samen, onder andere als deelnemers aan de diverse judo toernooien wereldwijd. Huib is duidelijk in zijn vaders voetstappen getreden en bouwde de sportschool alsmede de Boersma betrokkenheid bij dit Oost Europese gebied nog verder uit. Er ontwikkelde zich bij hem een diepe belangstelling voor het Oostblok.

 

Het is eigenlijk een bijzondere gewaarwording om te beseffen dat Huib momenteel bezig is om originele industriële objecten uit Oost Europa te distribueren in- en vanuit Nederland. Industriële vormgeving die zijn vader lang geleden als actuele producten heeft kunnen zien functioneren in de fabrieken, hallen, kantoren, culturele- en openbare bouwwerken van die tijd.

 

Over duurzaamheid gesproken.

Deze producten zijn zo ontworpen dat ze eenvoud koppelen aan functionaliteit voor een mensenleven lang: duurzaam dus. Een designers-gedachtengoed uit de befaamde Bauhaus school.

 

Middels het opzetten van samenwerking met een selecte groep partners, zoals interieur architecten, project inrichters, concept ontwikkelaars, interieur specialisten en E-winkels zet Container Oost -lees Huib Boersma en zijn team- zich in als distributiebedrijf voor een tweede leven als “vintage interior elements” van deze bijzondere Oost Europese industrieel design producten. Stoere en duurzame producten met een geschiedenis.

 

Facebooktwittergoogle_plus