Fabriekslampen | Filmspots | Brocante | Industrieel

 

Huib Boersma, Amersfoort / Kolarovo.

 

Antiekmarkt Leipzig en meer..

Agra LeipzigIn navolging van dit gezegde der ouden zijn wij met regelmaat op ‘ontdekkingsreis’ in Oost Europa. Wat we graag vinden? Gekke, vreemde en mooie vintage items. Stukken uit een ver- en ook wel een meer nabij verleden, die het kenmerk bezitten dat ze de aandacht trekken.

 

Zo waren we enige tijd terug in Budapest -wat een mooie stad is dat toch- en hebben er op de Ecseri-markt rondgeslenterd, de vlooienmarkt op de Nagykőrösi út, een eind buiten het centrum. Als je een vroege bezoeker bent, kun je hier nog wel mooie en, niet onbelangrijk, redelijk betaalbare stukken op de kop tikken. Ja, in Hongarije zijn ze er inmiddels echt wel achter wat de waarde van hun ergoed is in het westen. Het grote aantal zigeuners dat daar spullen aanbiedt, is behoorlijk opvallend.

 

Agra 2014Op de terugweg van Slowakije naar Nederland hebben nog even een landing gemaakt op de grote Antiekmarkt Leipzig. Op de foto zie je onze handelskraam voor vintage fabriekslampen, industriële producten,  antiekiteiten en opvallende brocante items. Welliswaar enige krenten uit de pap verkocht daar, maar het meest opmerkelijk was dat de meeste kopers van onze handel Hollanders waren. Eigenlijk best grappig, toen ik er over nadacht. Ik heb ze natuurlijk wel uitgelegd dat Container Oost in Amersfoort een snellere inkoop route is.

 

De vleugels uitslaan, dat is niet  dom.

Nog een illustratie dat vliegende kraaien beter bezig zijn dan zij die op de stok blijven zitten. Volgende week reizen we af naar Engeland. Dat is het gevolg van een eerdere trip van ons in dit nog steeds tamelijk excentrieke land. Wij hadden daar op straat een vluchtige ontmmoeting met Coco en Jo, wild vreemden voor ons tot op dat moment, er was een snelle klik. Al eerder ontdekte we dat veel mensen ons, als reizend echtpaar met een missie, best wel aardig vinden. Ze zochten contact met ons via de website en kwamen tot een bestelling. Aflevering van een partij industrielampen in Brighton is ons belangrijkste reisdoel. We zijn ook heel nieuwsgierig naar deze stad aan de Engelse zuidkust. Een geliefde woonplaats voor heel veel London Yuppies.

 

Natuurlijk pakken we nog wel even een straat marktje mee en bezoeken we wat plekken die onze hobbymatige belangstelling hebben. Maar daarover de voldende keer meer.

 

Facebooktwittergoogle_plus