Fabriekslampen | Filmspots | Brocante | Industrieel

 

Amersfoort Iconen hebben iets samen.

 

 

Huib Boersma

 

3 Ringen Amersfoort Gert van Reenen

 

Amersfoort Icoon als horeca ondernemer. Hij bedacht het, anderen leerden ervan en hij bleef bedenken. Diverse succesvolle horeca concepten zijn door hem gerealiseerd en weer doorgeleverd. Waar de doorsnee burger op zijn lauweren rust als de leeftijd doorschiet naar het tweede gedeelte van 70, kan Gert het niet laten. Als kunstschilder is hij inmiddels een in steeds bredere kring gewaardeerde artiest. Stoere, krachtige, kleurrijke grote doeken produceert hij, maar nog eens een horeca conceptje produceren, daar is hij niet vies van. Momenteel is hij hard aan het werk om de Amersfoortse mini brouwerij tot een levendige onmoetingsplaats te ontwikkelen. Creatief tot en met en niet te stoppen dus. Deze keer zal het interieur een behoorlijke industriële atmosfeer gaan uitstralen, die de brouwerij ketels ondersteunt. Daarvoor gebruikt hij oude industrielampen, jazeker, hergebruik van kwalitatieve producten uit het verleden kan hij goed waarderen. Als ik een van zijn laatste horeca etablissementen in gedachten neem, met name De Gloeiende Gerrit; dan is de conclusie dat een Brocante museum directeur (mocht die te vinden zijn) er een voorbeeld aan kon nemen. Ook hij maakte van hobby zijn werk. Er is niets mooiers dan dat. Meer info…

 

Nu wil het geval dat hij weer in contact is gekomen met een andere Amersfoort Icoon, die hij kent van jochie af aan. Deze eveneens illustere Amersfoorter wist zelfs bekend te worden tot ver over de Nederlandse grenzen. Wat hen samenbracht is het feit dat deze man bezig is met Industrieel Design Recycling. Industrielampen, daar weet hij inmiddels alles van.

 

Amersfoort IconenHuib Boersma

De bekende Amersfoortse judo Icoon en (ex) sportschool houder heeft aardig wat gemeen met Gert. Niet zijn leeftijd dus, want voor Gert was hij het leuke jochie. Wel op het terrein van bedenken, uitvinden, toepassen, verfijnen en verrassen, om maar eens wat gemeenplaatsen op te sommen. In de sport in zijn geval, altijd met de inzet om creatief bezig te zijn in de vechtsport en sporttrainig die verzorgd werd in de sportschool van zijn ouders en later onder zijn bewind.

 

Hij is ook een man die altijd op de uitkijk staat voor weer een nieuwe uitdaging. Dat hebben ze gemeen. Huib is partner voor een flink stuk realisatie van de industriële atmosfeer van het door Gert bedachte interieur. Mooi toch, twee Amersfoortse keienbijters, die elkaar nooit echt uit het oog verloren en nu samen lekker creatief bezig zijn met de door van Reenen gevonden uitdaging in hun stad.

 

Ofschoon Huib en zijn vrouw Anneke al vele jaren grotendeels in Slowakije wonen, ontsnapte hem kortgeleden de opmerking: ik ben tot mijn verbazing toch nog behoorlijk Amersfoorts. Dat komt er nou van als twee Amersfoort Iconen weer naar elkaar toedrijven.

 

U ziet aan het begin van dit bericht Huib, met zijn technische rechterhand Jim, druk aan het werk met de metamorfose van Amersfoorts bierbrouwerij De 3 Ringen.

 

Facebooktwittergoogle_plus