Fabriekslampen | Filmspots | Brocante | Industrieel

 


 

Vlooienmarkten zijn belangrijk.

 

Oude kasten, kisten, karren, kunst, kappersstoelen… noem het maar op. Slowaaks functionele- maar ook opvallende brocante items. Voor liefhebbers.

 

Composities van schroot, lampen en laswerk.

 

Huib Boersma is een man die vraagtekens zet bij de huidige wegwerp maatschappij. Wegwerpen en door nieuw vervangen benaderd hij uiterst voorzichtig. Of het nu gaat om relaties dan wel gebruiksvoorwerpen, dat doe je niet zomaar. Zijn wezen komt er tegen in opstand, hij duikt in zijn creatief vermogen en bedenkt graag opwaarderende oplossingen want dat maakt hem vrolijk.

 

Daarom ook is het, dat schroothopen, afgedankte bedrijfsgebouwen en afval stortplaatsen bezoeken geen straf voor hem is. Hij speurt rond (kijkt) met zijn hart, pakt voorwerpen mee, denkt aan toepassingen en brengt het materiaal naar zijn Slowaakse plattelandwerkplaats. In alle rust is Huib daar bezig, samen met zijn lasapparaat en gereedschapkist. U ziet hier twee creaties. Een compostie van een oud lampje op een grillig gevormde klomp metaal, of is het een drukgroep uit een auto? In ieder geval is het nu een lamp voet. Creatie twee is een oud army lampje, voorzien van een robuuste staalprofiel standaard. Enkele unieke bureau/tafellampen gaan zo een nieuw leven tegemoet.

 

Facebooktwittergoogle_plus